Naturavetal Logo

Egészséges bőr és fényes szőrzet a kutyáknál

Hozzáadom a kedvencekhez

Az egészséges és fényes szőrzet mindig annak a jele, hogy az állat jól van. Ha a szőrzet veszít a fényéből, bozontosnak és mattnak tűnik, az arra utalhat, hogy az állat tápanyagellátása nem optimális. Ennek számos oka lehet: a kiegyensúlyozatlan étrend, amely nem biztosítja az állat számára a szükséges minőségű tápanyagokat, egy időszakosan megnövekedett igény, például a vedlési időszak előtt és alatt, vagy egy  megzavart bélflóra, illetve egy esetleges parazitafertőzés például.

Ha azt veszi észre, hogy kutyája szőre mattnak és bozontosnak tűnik, a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes legelőször alaposabban megvizsgálni, hogyan táplálja kutyáját.

A kiegyensúlyozott és fajnak megfelelő étrend, amely az állatot természetes formában látja el vitaminokkal, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, az egészséges és életerős élet alapja - ami a szőrzetről is felismerhető. A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledelekkel olyan holisztikus etetési koncepciót dolgoztunk ki, amellyel a természet legjavához jut a kutyája, különböző ízek közül választhat, és mindent megadhat neki, amire szüksége van. A sörélesztő a magas B-vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemtartalmáról ismert, mint például a cink, a szelén, a nátrium és a kálium, emellett számos különböző aminosavat is biztosít. A sörélesztő tehát nemcsak a bőr és a szőrzet egészségéhez járulhat hozzá pozitívan, hanem az egész szervezetet is támogathatja. Ezen kívül a Canis Plus® Kölyköknek és fiatal kutyáknak készült eledelek valamint a Sport, a Szárnyas, a Lazac és a Bárány eledelek hidegen sajtolt lazacolajat is tartalmaznak, amely esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakat biztosít, és így járul hozzá a bőr, a szőrzet és a karmok egészségéhez.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

A kutya egészséges bőrének támogatása

A fokozott igényű időszakokban, például hosszabb betegség után, vemhes, fiatal vagy idős állatok esetében, vagy a vedlésre való felkészüléshez, szintén természetes eszközt javaslunk: ez a Canis Extra Aktív – ami egyedülálló összetételben többek között tengeri hínárt, édeskömény, gyermekláncfüvet és csalánt is tartalmaz. Ez a tápanyag-bomba fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el a szervezetet, így a lehető legjobban támogatja az anyagcserét. Az anyagcsere kifejezés nagyjából az élő szervezetekben vagy sejtekben zajló összes biokémiai folyamat összességét jelenti. A sejt tápanyagokat vesz fel és metabolizálja azokat úgy, hogy lebontja vagy átalakítja őket, és új anyagokat képez belőlük, amelyekre a szervezetnek például energiaforrásként vagy az új bőrsejtek képződéséhez, vagy a szőrzethez van szüksége. Az anyagcsereproblémáknak tehát nagyon különböző és messzemenő következményei lehetnek az egész szervezetre nézve. Ha a bélnyálkahártyát pl. antibiotikumok vagy vegyi féreghajtók irritálták, akkor a Canis Extra Petflora segítségével lehet helyreállítani a felborult  egyensúlyt – mert csak egy ép bélflóra képes igazán felvenni az eledel által biztosított jó tápanyagokat. Ezért kell mindig a belső folyamatokat is megvizsgálni, ha szőrzet-problémákról van szó.

A vedlést gyakran viszkető és hámló bőr kíséri, és egyes kutyák ilyenkor jobban vakaróznak. Ilyenkor a Canis Extra Bio Kenderolaj segíthet, mivel telítetlen zsírsavakban gazdag, és az omega-6 és omega-3 zsírsavak jó aránya jellemzi. Ezért támogatja az egészséges bőrt és a fényes szőrzetet, így a száraz, hámló és viszkető bőrű kutyáknak javasolt.

A különlegesen csillogó szőrzethez pedig a Canis Extra Lazacolajat ajánljuk - a benne található esszenciális omega 3 és omega 6 zsírsavak támogathatják az egészséges, fényes szőrzetet, az egészséges bőrt és az erős karmokat. A lazacolaj etetése a korpás, száraz bőr esetében is hatékonynak bizonyult. A kíméletes gyártási eljárás megőrzi a vitaminokat és a fontos telítetlen zsírsavakat. Ez teszi a Canis Plus Lazacolajat különösen jó minőségű, teljesen természetes termékké.

Naturavetal® tipp: Támogassa a szőrzet és a bőr fényét és rugalmasságát

Canis Extra Bio Kókuszolaj a Canis Extra Bio Kenderolajjal és a Canis Extra Lazacolajjal felváltva etetve szintén támogathatja a szőrzet és a bőr fényét és rugalmasságát. Külsőleg vékonyan a szőrzetbe masszírozva még a paraziták ellen is kímélően segít, ami többek között az állat pofája körül hasznos. Ha többet szeretne erről olvasni, tekintse meg "Természetes segítség a kullancsok ellen" című útmutató cikkünket.

Canis Extra Sörélesztő - a nagyszámú B-vitaminnak, ásványi anyagnak és nyomelemnek köszönhetően jelentősen támogatja az egészséges bőrt és a fényes szőrzetet, ezért nem csak a BARF étrend mellé elengedhetetlen, hanem mindenkinek hasznos, aki kúraszerűen szeretné támogatni kedvencét, pl. vedléskor vagy tápanyaghiány esetén.

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a kutyák egészséges bőréről és fényes szőrzetéről

Mivel etessük a kutyát a fényes szőrzetért?

Egyes kutyák szőrzete tompa és bozontos lesz, különösen a vedlési időszak alatt és után. A szőrzet megváltozását fokozott tápanyagszükséglet kísérheti. Ha tehát tudja, hogy kutyája érzékeny a vedlési időszakban, akkor a szőrváltás kezdete előtt 4-6 héttel érdemes a szőrzetre és bőrre javasolt étrendkiegészítőt etetni vele, hogy a lehető legjobban felkészüljön a vedlésre. Erről a témáról többet megtudhat a "Kutyája vedlése" című útmutatónkban.

Milyen olaj jó a kutya szőrének?

Különböző olajokat használhat, ha szeretné támogatni kutyája szőrzetét, és segíteni, hogy az fényesebb és puhább legyen, Az egészséges szőrzetet támogathatja Canis Extra Lazacolajjal vagy Bio Kenderolajjal, míg a Canis Extra Bio Kókuszolaj külsőleg is alkalmazható, és segít a száraz bőr és a fénytelen szőrzet esetén. Olajainkról itt olvashat többet. 

Mit adhatok a kutyámnak a fényes bundáért?

A kutya szőrzetének megjelenése sokat elárul a kutya egészségi állapotáról. Ha a kutya olyan eledelt kap, amely túlzott mennyiségű szintetikus vitaminnal terheli a méregtelenítő szerveit, vagy mesterséges tartósítószerekkel irritálja a bélflóráját, a szőrzete gyorsan tompává és törékennyé válhat. Ha a táplálékának fehérjetartalma túl magas, szőrzete faggyússá válhat, míg ha fontos tápanyagok hiányoznak belőle, akkor mattnak és tompának tűnhet. A természetes kutyaeledel, amely nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, és csak kiváló minőségű, gondosan feldolgozott alapanyagokból készül, biztosítja az egészséges, erős védekezőképességű szervezetet. Ez a belső ragyogás a fényes szőrzetben is tükröződik.

Melyik olajat javasolt a kutyák bundájára?

Számos olaj pozitív hatással lehet kutyája szőrzetére. Különösen a kiváló minőségű állati olajok, mint például Canis Extra Lazacolaj vagy a 3-6-9 Barf Olaj értékes omega-3 zsírsavakat biztosítanak a szőrzet számára. Ügyeljen azonban arra, hogy csak kiváló minőségű, gondosan előállított olajokat használjon. A kiváló minőségű olajnak hamisítatlannak kell lennie, és nem keverhető rosszabb minőségű összetevőkkel. Erről a témáról többet megtudhat a "Jó olajok kutyáknak" című útmutatónkban.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 4343-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Ezek a cikkek szintén érdekelhetik

Naturavetal® próbacsomag

Szívesen küldünk Önnek szárazeledel kóstolót és segítünk kiválasztani a megfelelő eledelfajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.