Naturavetal Logo

Gyors jobbulást kívánunk! Hogyan támogathatja kutyája gyógyulását?

Hozzáadom a kedvencekhez

A gyors felépülés legjobb alapja az egészségesen működő anyagcsere helyreállítása. Ha például a kutya állandóan vakarózik, mert allergiás valamire, de az okot nem tisztázzák, akkor az immunrendszere tartósan zavart szenved. Az is megterhelheti az immunrendszerét, ha például fog- és ínygyulladása van, és állandóan baktériumokat nyel. Csak akkor van jó alapja a gyors és egészséges gyógyulásnak, ha a szervezetnek vannak olyan erőforrásai, amelyekhez a gyógyulási fázisban hozzáférhet. Ebben az útmutatóban megtudhatja, hogyan támogathatja célzottan kutyája felépülését.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Mit jelent a kutyák lábadozása vagy felépülése?

A lábadozás az az idő, amely alatt a kutya teljesen felépül egy betegség után. A lábadozási fázis tehát a teljes gyógyulási folyamatot magában foglalja, amíg a betegség minden jele, mint például a láz, fájdalom, gyengeség vagy étvágytalanság el nem múlik.

Milyen hatással van az etetés a kutya lábadozási/gyógyulási szakaszára?

Az egészséges szervezet támogatása érdekében fontos, hogy kerüljük a nem feltétlenül szükséges vegyi adalékokat, és a bélflórát is építsük újra, ha például elkerülhetetlen volt az antibiotikum szedése.

A vegyi anyagokkal kapcsolatos tudatos megközelítés azonban nemcsak a gyógyszerek használatát foglalja magában, hanem az eledelek vizsgálatát is. Ugyanis a kutyák szervezetébe kerülő vegyi anyagok közül sok szinte észrevétlenül, napi szinten kerül be a táplálékon keresztül. Például sok kutyaeledel tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, amelyek célja, hogy az eledel hosszabb ideig eltartható legyen, különösen étvágygerjesztő illatot vagy különösen vonzó színt adjon neki. A túlzott mértékű szintetikus vitaminok  az eledelben szintén megterhelhetik az anyagcserét és gyengíthetik a szervezetet. Az olyan természetes eledelekkel, mint a Canis Plus® eledelek, amelyek nélkülözik ezeket a szintetikus adalékanyagokat, optimálisan csökkentheti a kutya szervezetébe naponta bejutó vegyi anyagok mennyiségét, ezáltal tehermentesítheti a kutya anyagcseréjét és elősegítheti az erős immunrendszer kialakulását. Így a kutya szervezete jobban felkészül egy esetleges betegségre, és teljes mértékben a gyógyulási folyamatokra tud koncentrálni, amikor ez szükségessé válik. Még több információt talál a kutyáknál elkerülhető vegyszerek témakörében ebben az útumutatónkban.

Természetesen nem mindegy, hogy a kutya egy hirtelen gyomor-bélrendszeri fertőzésből vagy egy műtétből lábadozik éppen. Míg vannak olyan betegségek, amelyek hirtelen jelentkeznek, és felkészületlenül érnek minket, addig egy műtét esetén gyakran van lehetőség arra, hogy előre felkészítsük a kutyát speciális kiegészítő táplálékokkal. Kivételt képeznek ez alól természetesen a sürgősségi műtétek, például gyomorcsavarodás vagy pyometra (méhhurut) következtében, amelyek ugyanúgy felkészületlenül érhetik Önt, mint a hirtelen fellépő komoly gyomor-bélrendszeri fertőzések. A természetes etetés mindenesetre lehetőséget nyújt arra, hogy a kutya egészséges és erős védekező rendszert építsen ki és tartson fenn, és így stabil alapot kapjon, amelyre szükség esetén támaszkodhat.

Különleges etetési javaslatok gyógyulási fázisban lévő kutyák számára

Ahhoz, hogy célzott támogatást nyújtsunk a kutya felépülési szakaszában, a kezdeti kérdés mindig az, hogy miből kell felépülnie. Nem mindegy, hogy súlyos bakteriális gyomor-bélrendszeri fertőzésen esett-e át, hogy sportbalesetben sérült meg, esetleg műtéte volt.

  • A gyomor-bélrendszeri fertőzést például antibiotikummal kezelhették, ezért a kezelés befejezése után érdemes a bélflóra felépítésével kezdeni, például a Canis Extra Petflora fermentált termékünkkel.
  • Sportbaleset vezethet a mozgásszervek túlterheléséhez, és a kutya egy kímélő testtartást vesz fel. Ebben az esetben a mozgásszervi rendszer célzott támogatásának lenn értelme az etetésn keresztül, például a Canis Extra Ízületvital-al. 
  • A kutya kaphatott fájdalomcsillapítót is, ami irritálhatta az emésztőrendszert, ebben az esetben a Canis Extra Ásványláp-ot ajánljuk.
  • Ha a kutya műtéten esett át, a műtétet esetleg vérveszteség kísérhette. A kutya szervezetének ilyenkor jót tehetnek a vérképződést elősegítő étrendkiegészítők, mint például a Canis Extra Bogyóerő.


Mivel a kutyák felépülési szakaszának okai és így a megfelelő étrendkiegészítő is sokféle lehet, azt tanácsoljuk, hogy ilyen esetekben forduljon szakértői csapatunkhoz. Egy telefonos konzultáció során megtaláljuk a kutya igényeinek leginkább megfelelő kiegészítő eledelt.

Naturavetal®-Info

A stressz megváltoztatja a kutya tápanyag- és energiaszükségletét

Sok betegség stresszt jelent a kutyák számára. Akár a fájdalommal kapcsolatos stressz, akár a baleset utáni sokk vagy félelem, akár az állatorvosi rendelőben vagy a műtét előtt a gazditól való elválással járó szorongás és idegességről van szó, a szervezet stresszhormonokat bocsát ki, és ezek nagyban befolyásolják a kutya tápanyag- és energiaszükségletét. Amikor az energia-anyagcsere teljes fordulatszámon működik, például az adrenalin felszabadulása miatt, a kutya normál energia-anyagcseréje könnyen megduplázódhat. A felkészületlen szervezetnek ekkor a tartalékaira kell támaszkodnia, és gyorsan lefogyaszthatja a testtömeget, így az izom- és zsírszövetet, ha az etetését nem igazítjuk a magasabb igényekhez.

Természetes módon támogassa kutyája gyógyulását a Naturavetal®

A megfelelő táplálék a kutya gyógyulási szakaszában

Az emésztési folyamat sok energiát igényel. Minden ember tapasztalta már, hogy túl sokat evett, és utána fáradtnak érezte magát. Nincs ez másképp a kutyáink esetében sem. Ezért nagyon fontos, hogy a kutya felépülési szakaszában könnyen emészthető táplálékot etessünk, lehetőleg napi több kis étkezésben, hogy a szervezetet ne terhelje meg annyira az emésztési folyamat. A mi praktikus Canis Plus® Komplett-Menüinkkel ez különösen könnyen megvalósítható. Sok különböző ízben kaphatók, de a felépülési szakaszban érdemes a már megszokott és bevált ízekre szorítkozni, hogy az emésztőrendszert ne irritálják új ételek.

Naturavetal®-Tipp

Magas tápértékű extra adag energia a gyors regenerálódáshoz 

A felépülési fázisban a kutyáknak több energiára van szükségük, mivel nemcsak a napi szükségleteiket kell fedezniük, hanem a regenerálódáshoz is szükségük van erőre. A Canis Plus® Bárányrolád kölessel és kecsketejjel erre különösen alkalmas, mivel a zsenge bárányhús mellett kecsketejet és kölest is tartalmaz, mint rendkívül tápláló energiaforrást. Ha kutyája nem tolerálja a bárányhúst, akkor egyszerűen adjon neki Canis Extra Kecsketejpor amely további energiát, valamint fontos aminosavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket biztosít kutyája számára, elősegítve ezzel a gyógyulását. Kecsketejporunk sokféleképpen felhasználható:

A kecsketej leves: Ha kutyájának nyelési problémái vannak, vagy más okból folyékony formában kell ennie a táplálékát, egyszerűen keverje össze kecsketejporunkat egy kevés langyos vízzel, majd kanalanként keverje bele Canis Plus® Komplett Menüt, amíg el nem éri az optimális állagot.

Különleges hús-kiegészítés: Ha allergia miatt nem etetheti a bárányhús roládunkat, akkor egyszerűen kínálhatja kecsketejporunkat más Canis Plus® húsroláddal vagy hústálakkal együtt is, és a normál eledel mellett egy kiegészítő étkezésként kínálhatja azt.

Plusz energia a két főétkezés között: A kecsketejporunkat langyos vízzel is el lehet keverni, majd a fő étkezések közötti erősítő levesként etetni, vagy a kecsketejport víz hozzáadása nélkül is egyszerűen belekeverheti a Canis Plus® Komplett-Menükbe.

De vigyázzon: a felépülési fázisban a kutyának több energiára van szüksége, mint egyébként a mindennapokban. Azonban szem előtt kell tartania az egészséges egyensúlyt. Ha például a kutyát egy műtét után kímélni kell, és ennek megfelelően drasztikusan lecsökken a sétáltatási ideje, akkor annyival viszont kevesebb energiát is fog elégetni.

 

Értékes tápanyagok - a felépülés során megnövekedett szükségletekhez

  • Canis Extra Aktív 
    Aktiválja az anyagcserét, támogatja a méreganyagok gyorsabb kiürülését és értékes tápanyagokat is biztosít, amelyek támogathatják a kutyát a felépülési fázisban.
  • Canis Extra Bogyó-Erő 
    Erdei bogyós gyümölcsök keveréke, amelyek flavonoidokat, vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és egyéb egészséges összetevőket biztosítanak az immunrendszernek és a vérképzés támogatására.
  • Canis Extra Kecsketejpor 
    Elősegíti a regenerálódást egy extra adag energiával, aminosavakkal és tápanyagokkal, továbbá fokozza a szervezet védekezőképességét, elősegíti az immunrendszer működését és hozzájárul az izomépüléshez.
  • Canis Extra Bio Csipkebogyó por 
    A magas C-vitamin-, karotinoid- és antioxidáns-tartalom segít a szabad gyökök elleni védelemben, a teljes immunrendszer is részesül a pozitív tulajdonságokból, és a vérképzés is támogatható vele.
  • Canis Extra Ezerzöld Bio Zöldfűszerek BARF-hoz A válogatott bio gyógynövény koncentrátum egy igazi erőmű, ami értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és másodlagos növényi anyagokkal látja el a szervezetet.
  • Canis Extra Sörélesztő 
    A B-vitaminok nagyon fontosak a regeneráció szempontjából, mivel többek között a vérképzéshez és a sebgyógyuláshoz szükségesek, de a sejtek anyagcseréjében is fontos szerepet játszanak. Ha azonban az emésztőrendszer irritált, a Canis Extra Sörélesztő hozzáetetése előtt először a gyomrot és a beleket kell rendbe tenni.
  • Canis Extra Krill olaj
    Az oxidatív stressz megterheli a kutya szervezetét, és a sejtek degenerációjának és az öregedés jeleinek oka lehet. A krillolaj elősegíti a fittséget és az erőnlétet, valamint küzd a szabad gyökök ellen, amelyek megzavarhatják a sejtek anyagcsere-folyamatait.
  • Canis Extra Bio Kenderolaj
    A kenderolajban található linolsav elősegíti a sejtképződést, míg az anyagcserét a magas antioxidáns-tartalma enyhíti.

Fókuszban az emésztés - az egészséges emésztőrendszer célzott támogatása

  • Canis Extra Petflora 
    A stabil bélflóra támogatására és az erős immunrendszer elősegítésére (különösen ajánlott antibiotikumok vagy kémiai féreghajtás után).
  • Canis Extra Ásványláp 
    A teljes gyomor-bélrendszeri működés és a nyálkahártyák regenerálódásának támogatására, valamint az ásványi anyagok pótlására.
  • Canis Extra Sárgarépa Granulátum 
    Gyors támogatás etetési szempontból a puha székletre és értékes táplálék a jó bélbaktériumok számára, kúraszerűen etetés mellett.

Az egészséges mozgásszervi rendszer célzott támogatása

  • Canis Extra Ízületvital 
    A Canis Extra Ízületvital egy olyan étrendkiegészítő, amely támogatást nyújt az ízületek, porcok, szalagok és inak számára, és így hozzájárulhat azok egészségének megőrzéséhez.
  • Canis Extra Zöld ajkú kagylópor 
    Fontos tápanyagokkal látja el az ízületeket és a porcokat, rugalmassá teszi őket, és ezáltal elősegíti az egészséges mozgékonyságot. A zöld ajkú kagyló gazdag glikozaminoglikánokban (röviden GAG-okban), omega-3 zsírsavakban, ásványi anyagokban és aminosavakban, amelyek táplálják a kötőszövetet és az ízületeket, és számos ízületi panaszra szabályozó hatással lehetnek.
  • Canis Extra Krillolaj 
    A krillolaj gyulladáscsökkentő és immunerősítő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas krónikus gyulladásban szenvedő kutyák számára. Ezek közé tartozik az ízületi gyulladás és az artrózis, mint fájdalmas ízületi betegségek, amelyek mozgáskorlátozottsághoz vezetnek.
  • Canis Extra Bio Csipkebogyó por 
    Magas C-vitamin-, karotinoid- és antioxidáns-tartalma segíti a védelmet a szabad gyökök ellen, így támogatva az ízületeket.

Fókuszban a keringési rendszer - az erős szív- és érrendszer célzott támogatása

  • Canis Extra Zöld ajkú kagylópor 
    A zöld ajkú kagyló természetes taurinforrás. A taurin fontos az egészséges szívműködéshez, és támogathatja azt.
  • Canis Extra Bogyóerő  
    Erdei bogyós gyümölcsök keveréke, amelyek flavonoidokat, vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és egyéb egészséges összetevőket biztosítanak az immunrendszer és a vérképzés támogatására.
  • Canis Extra Krillolaj 
    Az oxidatív stressz óriási terhet ró a szervezetre, és a sejtek degenerációjának, valamint az öregedés jeleinek egyik fontos oka. A krillolaj természetes asztaxantint tartalmaz, amely erős antioxidáns, és stabilizálhatja a szív- és érrendszeri funkciókat.

Fókuszban az anyagcsere - az egészséges máj és a vesék célzott támogatása

  • Canis Extra Chlorella 
    Természetes módon támogatja a szervezet méregtelenítését, és támogatja a szövetek megtisztulását.
  • Canis Extra Spirulina  
    Anyagcsere-támogató összetevőkkel látja el a szervezetet, így pozitívan hozzájárulhat a sejtek tisztulásához és ásványi anyagcseréjéhez.

Canis Extra Ideg-Erő

Fókuszban az elme – a nyugodt lelkiállapot célzott támogatása

A sokk, a szorongás és a fájdalom stresszhormonok felszabadulását válthatja ki. Ezek készültségbe helyezik a szervezetet, és elszívják erőforrásait. A Canis Extra Ideg-Erő támogathatja az idegrendszer normális működését, és elősegítheti az általános nyugalmat és a lelki egyensúlyt.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 4343-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.